Yapay zekâ WhatsApp’a geldi! Mesajlara yanıt verecek

ChatGPT, 2015 yılında kurulan OpenAI tarafından geliştirildi ve yalnızca birkaç yıl içinde dünya çapında milyonlarca kullanıcıya ulaşarak en popüler yapay zekâ araçlarından biri haline geldi. Başlangıçta basit bir sohbet botu olarak görülen sistem, sürekli geliştirilerek daha karmaşık sorguları yanıtlayabilen bir arama motoruna dönüştü. Son olarak, o3-mini adlı yeni modelin piyasaya sürülmesiyle birlikte ChatGPT’nin yetenekleri daha da arttı.

WhatsApp üzerinden ChatGPT ile konuşma özelliği, ilk olarak geçtiğimiz aralık ayında duyurulmuştu. OpenAI, 1-800-CHAT-GPT (1-800-242-8478) numaralı bir telefon hattı aracılığıyla kullanıcıların WhatsApp üzerinden yapay zekâ ile etkileşim kurmasını sağladı. Bu yenilik, özellikle akıllı telefon veya internet bağlantısına erişimi olmayan kişiler için büyük bir kolaylık sundu.

Ancak başlangıçta WhatsApp sürümü, web veya mobil uygulama kadar güçlü değildi. OpenAI, yeni bir güncelleme ile bu durumu değiştirdi. Artık WhatsApp üzerinden ChatGPT’ye sesli mesaj göndermek mümkün ve yapay zekâ bu mesajları dinleyerek metin formatında yanıt verebiliyor. Ayrıca, fotoğrafları analiz etme yeteneği de eklenmiş durumda.

Bununla birlikte, yeni güncelleme kullanıcı deneyimini daha da kişiselleştiren önemli bir özellik içeriyor: Hesap bağlantısı. Kullanıcılar, WhatsApp üzerindeki etkileşimlerini, web veya mobil uygulamada yaptıkları sohbetlerle senkronize edebilecekler. Böylece yapay zekâ, geçmiş konuşmaları hatırlayarak daha kişisel yanıtlar verebilecek.

ChatGPT’nin WhatsApp’a entegre edilmesi, teknolojiye fazla aşina olmayan ancak sık sık mesajlaşma uygulamalarını kullanan kişiler için büyük bir avantaj sağlıyor. Kullanıcılar, herhangi bir arama motoruna gitmeye gerek kalmadan doğrudan WhatsApp sohbeti üzerinden yapay zekâ ile konuşabilecekler.

 

Related Posts

PC pazarında yükseliş başladı: İşte en çok satan markalar

Pandemi sonrası daralma yaşayan küresel PC pazarı, 2025’in ilk çeyreğinde art arda ikinci kez büyüme gösterdi. Counterpoint Research’ün verilerine göre, küresel PC sevkiyatları 2025’in ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 6,7 …

Amazon’un uydu internet projesi Kuiper, Starlink’in çok gerisinde

Amazon’un Starlink rakibi olarak lanse ettiği uydu internet hizmeti Project Kuiper, ciddi üretim ve takvim sorunları nedeniyle planlanan ilerlemenin gerisinde kaldı. Bloomberg’in yaptığı kapsamlı araştırmaya göre, dev teknoloji şirketi Kuiper …

DENEYAP Girişim Programı 2. dönem girişimleri belli oldu

T3 Girişim Merkezi yürütücülüğünde hayata geçirilen DENEYAP Girişim Programı, DENEYAP Teknoloji Atölyeleri’nde eğitim gören lise öğrencileri ile mezunlara özel olarak tasarlandı. Genç girişimcilere; teknik bilgi, ticarileşme vizyonu ve finansal engelleri aşma noktasında yol gösteren bu program, teknoloji odaklı fikirlerin filizlenmesine zemin hazırlarken, yarının liderlerini bugünden yetiştirmeyi hedefliyor.

Japon devlerinden büyük kuantum adımı: 256 kübitlik yeni bilgisayar tanıtıldı

Kuantum hesaplama alanında Japonya’dan önemli bir adım geldi: Fujitsu ve RIKEN, 256 kübit kapasiteli yeni bir süperiletken kuantum bilgisayarı tanıttı.

Sony’den müjde: PlayStation oyunlarında büyük indirim!

Oyun severlerin uygun fiyatlarla oyun satın alabileceği kampanyalara bir yenisi eklendi. PlayStation Store’da başlatılan ‘Büyük oyunlar büyük fırsatlar’ kampanyasıyla popüler oyunlar büyük oranda indirime girdi. Peki, hangi oyunlar indirime girdi ve …

ChatGPT için tehlike çanları: Yapay zekada taşlar yerinden oynuyor

OpenAI hâlâ en çok tercih edilen sağlayıcı olsa da, geliştiricilerin farklı seçeneklere yönelmesi pazar dinamiklerini kökünden değiştiriyor. Araştırmalar, tedarikçi sadakatinde görülen zayıflamanın sektörü nasıl etkileyebileceğini ortaya koyuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir