PC pazarında yükseliş başladı: İşte en çok satan markalar

PC Pazarında Yükseliş Devam Ediyor: En Çok Satan Markalar

Pandemi sonrası daralma yaşayan küresel PC pazarı, 2025’in ilk çeyreğinde art arda ikinci kez büyüme gösterdi. Counterpoint Research’ün verilerine göre, küresel PC sevkiyatları 2025’in ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 6,7 oranında artarak 61,4 milyon adede ulaştı.

Apple Yıllık Yüzde 17 Büyüme Kaydetti

Marka bazında incelendiğinde, en yüksek büyümeyi Apple kaydetti. Şirket, yıllık bazda yüzde 17 oranında büyüyerek global pazarda yüzde 10’luk bir paya ulaştı. Lenovo ise yüzde 25 pazar payıyla liderliğini sürdürdü. ASUS, Dell ve HP gibi markalar da yıllık bazda sevkiyatlarını artırarak pazar paylarını genişletmeyi başardı.

Raporun öne çıkan bir diğer noktası ise AI destekli PC’lere yönelik artan talep. 2024’ün son çeyreğinde yükselişe geçen bu yeni segment, 2025’in ilk çeyreğinde de pazardaki büyümeye önemli katkı sağladı. Counterpoint’e göre, bu eğilim önümüzdeki dönemlerde de devam etmesi bekleniyor. Ancak ABD’nin duyurduğu yeni tarifeler, pazarın genel dinamiğine etki edebilir.

Kaçıranlar için dizüstü bilgisayarlar, ABD tarifelerinden muaf tutulmuş durumda. Bu da sevkiyatların güçlü kalmasına neden oluyor. Ancak önümüzdeki çeyreklerde, yarı iletkenler ve diğer teknoloji ürünlerine ek vergiler getirilmesi bekleniyor. Bu durum, özellikle AI PC’lerin üretim maliyetlerini artırabilir ve üreticileri Çin dışındaki alternatif lokasyonlara yönlendirebilir.

Related Posts

Moda dünyasında yapay zeka devrimi! Yapay zekanın dijital imzası

Moda dünyası, üretken yapay zeka (AI) ile tarihinin en büyük dönüşümlerinden birini yaşıyor. Tasarım süreçlerinden tedarik zincirine, müşteri deneyiminden pazarlama stratejilerine kadar her alanda yapay zeka, sektörü yeniden şekillendirdi. Bilimsel …

Türkiye’de elektrikli ve hibrit otomobiller pazarın yaklaşık yüzde 45’ini oluşturdu

Türkiye’de yılın ilk yarısında elektrikli ve hibrit otomobiller pazarın yüzde 44,6’sını oluştururken toplam satışları 217 bin 580’e ulaştı. Haziran ayında toplam 25 bin 646 “tam elektrikli”, 22 bin 506 hibrit otomobil satıldı.

Dijital güvenlik için eğitim projesi

Dijital dünyada artan dolandırıcılık yöntemlerine karşı toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla “Dijitalde Güvendeyim” projesi hayata geçiriliyor.

Elon Musk’a Tesla’dan bir darbe daha!

Avrupa’daki pazarı gittikçe düşen Tesla’nın iki ülkede daha satışları çakıldı.

YouTube canlı yayın kısıtlaması yolda: Kimler etkilenecek?

Youtube yaptığı açıklama ile canlı yayın sisteminde bazı değişikliklere gidileceğini açıkladı. En önemli değişiklik ise artık 16 yaş altındakiler artık yetişkin olmadan yayın yapamayacak.

Çin, iletişim uydusunu fırlattı

Çin, yeni iletişim uydusu “ChinaSat-9C”yi uzaya gönderdi.