Pezeşkiyan, Moskova’da Putin’le görüştü: Stratejik ortaklık anlaşması imzalandı

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Rusya’ya Resmi Ziyaret Gerçekleştirdi

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, bugün resmi ziyaret kapsamında Rusya’nın başkenti Moskova’ya gitti. Pezeşkiyan’ın uçağı yerel saatle 07.17’de Vnukovo Havalimanı’nda indi. Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelen Pezeşkiyan, iki lider arasında ‘kapsamlı bir stratejik ortaklık anlaşması’ imzalandı.

Rusya Enerji Bakanı Sergey Tsivilev ve beraberindeki heyet, Pezeşkiyan’ı havalimanında karşıladı. Rusya heyetinde Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrey Rudenko ve bakanlığa bağlı Devlet Protokol Ofisi Başkanı Igor Bogdashev de bulunmaktaydı.

Küresel ve Bölgesel Konular Gündemde

TASS’ın bildirdiğine göre, Pezeşkiyan’ın Moskova ziyareti sırasında küresel ve bölgesel konular ele alınacak. Orta Doğu’daki son gelişmelerin yanı sıra Rusya ve İran heyetlerinin Güney Kafkasya’daki durumu ve İran’ın nükleer programıyla ilgili konuları görüşmelerde ele alması bekleniyor.

Rusya ve İran arasında 2001 yılında imzalanan İlişkilerin Temelleri ve İşbirliği İlkeleri Anlaşması 10 yıl süreyle geçerli olmuş, daha sonra 5 yıllık süreler boyunca otomatik olarak uzatılmıştı.

Putin: Çalışmaların Sonucundan Memnunuz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Pezeşkiyan ile yapılan görüşmelerin önemine vurgu yaparak, kapsamlı stratejik ortaklık anlaşmasının imzalanacağını duyurdu. Putin, ticari ve ekonomik ilişkilerin gelişimine olumlu katkı sağlayacağını belirtti.

Putin ve Pezeşkiyan, uluslararası ve bölgesel konuları görüşmek üzere bir araya geldi ve ikili ilişkilerin daha da güçlendirilmesine yönelik adımlar atmayı planladıklarını açıkladılar.

Pezeşkiyan: Anlaşma İkili İlişkilere İvme Kazandıracak

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Rusya ile imzalanacak kapsamlı stratejik ortaklık anlaşmasının ikili ilişkileri güçlendireceğini ve ileriye dönük sağlam bir temel oluşturacağını belirtti. Pezeşkiyan, Rusya ziyareti öncesinde bazı anlaşmaları değerlendirdiklerini ve olası hataları gidermeye çalıştıklarını ifade etti.

Pezeşkiyan, bölgedeki sorunların ancak bölge ülkeleri arasında çözülebileceğini vurgulayarak, dış güçlerin durumu kötüleştireceğine inandıklarını dile getirdi. Putin ve Pezeşkiyan’ın imzaladığı ‘kapsamlı stratejik ortaklık anlaşması’, iki ülke arasındaki işbirliğini daha da ileri götürecek nitelikte bulunuyor.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Related Posts

Babasının çiçekle beklediği kız bakın kaç puan aldı

Muş’ta, 60 yaşındaki Mehmet Emin Gülen’in Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) çıkışında koşarak çiçekle karşıladığı kızı Çimen, yabancı dil testinde 431.45250 puan alarak ailesini sevindirdi.

İstanbul’da sıcaklıklar 40 dereceye yükselecek, Afrika sıcakları geliyor

Meteoroloji ve AKOM’dan yapılan son tahminlere göre Türkiye yeni bir sıcak hava dalgasının etkisi altına giriyor. Özellikle batı bölgelerden başlayarak tüm yurdu saracak Afrika kökenli sıcak hava dalgası, hava sıcaklıklarını mevsim normallerinin 6-12 derece üzerine çıkaracak. AKOM pazartesi gününden itibaren İstanbul’da hava sıcaklıklarının 40 derecelere yükselebileceğini bildirdi.

Milli Dart Takımı Avrupa’da şampiyon

Hollanda’da düzenlenen Avrupa Kupası’nda Türkiye’yi temsil eden milliler şampiyon oldu.

Nazan Öncel hastaneye kaldırıldı: ‘Hadi dua edin’

Türk müziğinin usta ismi Nazan Öncel, yüksek nabız ve tansiyon şikayetiyle gece yarısı acilen hastaneye kaldırıldı. Mayıs ayında takılan iki stentin ardından sanatçıya üçüncü bir stent takıldı.

Müsavat Dervişoğlu: Çay ilçemizin en güzel caddesinden birinin adı Talat Paşa Caddesi olarak değiştiriliyor

Müsavat Dervişoğlu: Çay ilçemizin en güzel caddesinden birinin adı Talat Paşa Caddesi olarak değiştiriliyor

Bakan Kurum: “300 bininci konutumuzun anahtarını Malatya’da teslim edeceğiz”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya kent merkezinde yapımı süren Bakırcılar Çarşısı’nı ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.