Ofis masalarında klozetten daha fazla bakteri var!

Ofis Masalarında Klozete Göre Daha Fazla Bakteri Var

İSTANBUL (İGFA) – Çalışma alanlarının düzenli olarak dezenfekte edilmesi gerektiğini vurgulayan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Dilek Leyla Mamçu, ofis masalarında bulunan bakteri miktarının oldukça yüksek olduğunu belirtiyor.

Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre, ortalama bir ofis masasında her 6,45 santimetrekare başına 5 bin 15 bakteri bulunmaktadır. Bu rakam, ortalama bir klozetten 400 kat daha fazladır. Dr. Dilek Leyla Mamçu, çalışma alanlarının temizliğinin önemine dikkat çekerek, temizlik konusunda önerilerde bulunmaktadır.

Çalışma ortamlarının temiz ve düzenli tutulmasının çalışanların verimliliğini artırdığını ve bulaşıcı hastalıkları önlediğini belirten Dr. Dilek Leyla Mamçu, mikroorganizmaların kolayca yayılmasını engellemenin önemini vurgulamaktadır. Bu nedenle, ofis malzemelerinin düzenli olarak temizlenip dezenfekte edilmesi gerekmektedir.

Çalışma Alanınızı Dezenfekte Edin

Sağlıklı ofis alışkanlıkları oluşturmanın temel adımlarından biri de çalışma alanını düzenli olarak temizlemektir. Dr. Dilek Leyla Mamçu, çalışma ortamının temizliği için şu önerilerde bulunmaktadır:

  • Günün başında çalışma alanınızı dezenfekte edin ve tüm yüzeyleri silin.
  • Dezenfektanın yüzeyde en az 3-5 dakika kalarak etkili olmasını sağlayın.
  • Kişisel eşyalarınızı da düzenli olarak dezenfekte edin.
  • Her gün masanızı temizleyin ve gereksiz eşyaları kaldırın.

Kolayca Ulaşılabilen Alanları Temizleyin

Günlük olarak kullanılan kahve fincanı, telefon alıcıları ve tuş takımları gibi sık dokunulan yüzeyleri düzenli olarak temizleyin. Ayrıca, zımba, bant dağıtıcı ve makas gibi öğeleri de dezenfekte edin. Ellerinizi düzenli olarak yıkayarak mikroplardan korunabilirsiniz.

Related Posts

Uzmanı uyardı: Yaz aylarında su yerine başka sıvılar tercih edilmemeli

Uzmanı uyardı: Yaz aylarında su yerine başka sıvılar tercih edilmemeli

İnsanlar için ölümcül risk oluşturuyor: Kedi sahipleri dikkat!

Bavyera’da kaydedilen ilk ölüm, kedi sahipleri için alarm veriyor: Avrupa sivri faresinin doğal rezervuar olduğu Borna Hastalığı Virüsü 1’in (BoDV-1) yol açtığı beyin iltihabı, evcil dostlarımızın avlanma içgüdüsüyle enfekte kemirgenleri taşırken sahibine ölümcül bir tehdit oluşturuyor.

“Midesini üşütmüştür, geçer” demeyin! Özellikle 5 yaş altındaki çocuklar için çok riskli

Çocukluk çağında sık karşılaşılan ve halk arasında “mide üşütmesi” olarak bilinen gastroenterit, bir başka deyişle bağırsak enfeksiyonu, çocuk acil servis başvurularında ilk sıralarda yer alıyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Muhammed Sami Tufan, hastalık hakkında önemli bilgiler verdi.

Çocuğunuz ekran başında dakikalarca oturuyorsa…

Çocuk Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Nevzat Aykut Bayrak, çocuklarda kabızlık şikayetlerinin arttığını belirtti. Ekran başında geçirilen uzun saatler, hareketsizlik ve yanlış beslenme bu sorunun temel nedenleri arasında yer alıyor.

Artan polen yoğunluğu alerjik şikayetleri artırdı

Van’da son günlerde artan polen yoğunluğu nedeniyle alerjik şikayetlerin arttığı belirtildi.

“HIV vakalarında artış var”: İşte 4 soruda en çok merak edilenler

“HIV vakalarında artış var”: İşte 4 soruda en çok merak edilenler