Narin Güran cinayetinde 31 şüpheli için ‘bazı suçlardan’ takipsizlik kararı

Diyarbakır Bağlar’a bağlı Tavşantepe köyünde 8 yaşındaki Narin Güran’ın katledilmesine ilişkin soruşturmayı yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, dosyada adı geçen 31 şüpheli hakkında bazı suçlardan “kovuşturmaya yer olmadığına” karar verdi.

AA’nın aktardığına göre 21 Ağustos 2024’te kaybolan ve 8 Eylül 2024’te Eğertutmaz Deresi’nde taşların altına saklanmış halde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin 31 şüpheli hakkında bazı suçlardan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlandı.

AMCA GÜRAN VE NEVZAT BAHTİYAR DA VAR

Başsavcılık, Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada 28 Aralık 2024’teki karar duruşmasında “iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen amca Salim Güran hakkında “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Kararda, Salim Güran ile ilgili şunlar ifade edildi:

“Otomobilinde Narin Güran’a ait DNA örneği bulunması sebebiyle ilk aşamada gözaltına alındığı, o tarihte henüz Narin’in cansız bedeninin bulunmamış olması nedeniyle kaçırılmış olma ihtimaline binaen ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ eyleminden tutuklanmasına karar verilmiş ise de eylemin ilerleyen aşamalarda ‘kasten öldürme’ olduğu ve ‘kişiyi hürriyetin yoksun kılma’ suçu unsurlarının oluşmadığı anlaşılmıştır.”

Başsavcılık, Narin’in cansız bedenini Eğertutmaz Deresi’ne sakladığını itiraf eden ve yargılandığı davada “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası verilen Nevzat Bahtiyar’ın ağabeyi Vecdi Bahtiyar hakkında ise “suçluyu kayırma” suçundan kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildi.

ŞÜPHELİLERİN ÇOĞU GÜRAN AİLESİNDEN

Başsavcılık, Narin’in babası Arif Güran, şüpheliler Erhan, Fuat, Menduh, Barış, Kurtuluş, Ömer Faruk, İbrahim Halil, Uğur Can, Devran ve Hediye Güran ile eski imam R.K. hakkında “kasten öldürme”; şüpheli Mehmet Şevket Kaya hakkında “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme”; şüpheliler Hüseyin, Leyla, Melek, Osman, Rezan ve Rojin Güran, A.K, Ö.Y, Y.G, S.K, E.N. ve M.U. hakkında ise “suçluyu kayırma” suçlarından kamu davası açmaya yeterli delil elde edilemediğinden kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Birsen ve Maşallah Güran ile Mehmet Selim Atasoy ve Muhammed Kaya hakkında ise “kasten öldürme” ve “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçlarından kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

Kararda, şüpheliler ve dosyanın tümü açısından yeni delil elde edilmesi halinde Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 172/2. maddesi gereğince her aşamada yeniden soruşturma yapılabileceği belirtildi.

Ne olmuştu?

Narin Güran cinayeti davasında mahkeme heyeti, 28 Aralık 2024’teki duruşmada oy birliğiyle aldığı kararda tutuklu sanıklar anne Yüksel, ağabey Enes ve amca Salim Güran’ın “iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Narin’in cansız bedenini Eğertutmaz Deresi’ne sakladığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar’ın da “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçundan 4 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmalarına ve tutukluluk hallerinin devamına hükmetmişti.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklu şüpheliler Birsen, Fuat, Maşallah Güran, Salim Güran’ın işçisi Mehmet Selim Atasoy ile Mehmet Şevket Kaya ve Muhammed Kaya ile tutuksuz şüpheliler Şeyma Kaya, Hediye, İbrahim Halil, Barış, Kurtuluş ve Ömer Faruk Güran hakkında hazırlanan iddianame Diyarbakır 17. Asliye Ceza Mahkemesine, suça sürüklenen çocuklar R.A. (16), M.G. (16) ve İ.K. (17) hakkında hazırlanan iddianame ise 2. Çocuk Mahkemesine dün sunulmuştu.

İddianamelerde, 6’sı tutuklu 3’ü çocuk 15 şüpheli hakkında “suçluyu kayırma” suçundan 6 aydan 5’er yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Öte yandan, dün tutuklu şüphelilerden Hediye Güran ve amca Salim Güran’ın işçisi 16 yaşındaki R.A’nın tahliyesine karar verilmişti.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Babası Nedim Türkmen’i Kartalkaya faciasında kaybeden Pelin Türkmen mahkemede kardeşinin yardım çağrısını dinletti

Bolu Kartalkaya’da bulunan Grand Kartal Otel’de meydana gelen ve 78 kişinin yaşamını yitirdiği yangına ilişkin davanın yedinci gününde, eşini ve eşinin kızını kaybeden Menşure Kaplan Akişli, “Kültür ve Turizm Bakanı, bana göre oteller baronu, ETS Tur’un sahibi Mehmet Nuri Ersoy da en az otelin sahibi Halit Ergül kadar cezalandırılmalı” dedi. Yangında babası ve iki kardeşini kaybeden Pelin Türkmen ise kardeşi Yüce Ata’nın yangın sırasında gönderdiği yardım çağrısını içeren ses kaydını dinletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kızılcahamam’da toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan imzaladı! İşte Resmi Gazete’deki atamalar

Resmi Gazete’de yeni atamalar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yürürlüğe girdi. Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı Alirıza Özdemir görevden alındı. Yerine Esma Ersin atandı. Öte yandan yolsuzluk iddiaları ile hatırlanan Yunus Emre Vakfı mütevelli heyeti üyeliklerine de atamalar yapıldı

SÖZCÜ TV’ye destek için her gün 30 gazete dağıtıyor

RTÜK’ün SÖZCÜ TV’yi 10 gün süreyle ekran karartma cezası vermesine tepkiler sürerken, Erzurumlu iş insanı Adnan Atalay örnek bir dayanışma sergiliyor. Atalay, her gün 30 adet SÖZCÜ gazetesi alarak iş yerinde ücretsiz dağıtıyor.

Bahçe sulama kavgasında kan aktı: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Kırşehir’de bahçe sulama nedeniyle çıkan tartışmada 1 kişi yaşamın yitirdi, 1 kişi ağır yaralandı.

Piknik dönüşü facia! Otomobil uçuruma yuvarlandı, 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı

Adana Pozantı’da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini yitirdiği otomobil uçuruma yuvarlandı. Feci kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 1’i ağır 7 kişi yaralandı.