Lukaşenko, Belarus’a 10 “Oreşnik” balistik füze sistemi yerleştirileceğini açıkladı

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya’dan Füze Sistemi Alacak

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, ülkesine Rusya tarafından 10 “Oreşnik” balistik füze sisteminin yerleştirileceğini, bu sayının gelecekte artabileceğini bildirdi.

Lukaşenko, Leningrad bölgesinde Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) Yüksek Konseyi toplantısı sonrasında gazetecilerin Rusya’nın Belarus’a kaç tane “Oreşnik” balistik füze sistemi yerleştireceği ile ilgili sorusunu cevapladı.

“Sanırım, şimdilik bir deste var, sonra göreceğiz. Eğer Ruslar isterse biz de daha fazlasını yerleştireceğiz” ifadelerini kullanan Lukaşenko, bu rakamın rezervlerle birlikte olduğunu da dile getirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belarus topraklarına Rus taktik nükleer silah konuşlandırdıklarını, Ukrayna’da savaş koşullarında test edilen nükleer olmayan hipersonik ekipmanlarla donatılmış “Oreşnik” isimli balistik füzeyi de Belarus’a gelecek yılın ikinci yarısında yerleştireceklerini bildirmişti. (AA)

Related Posts

Devlet Bahçeli 5 aylık aranın ardından Meclis kürsüsüne dönüyor

Sağlık sorunları nedeniyle bir süredir siyasi gündemi evinden takip eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaklaşık 5 aylık aranın ardından yarın saat 10.45’te partisinin Grup Toplantısı’nda kürsüye çıkacak ve konuşma yapacak.

Ahıra girdiğinde 1 vücutta 2 kafa gördü! Oysa sadece keçisini kontrol edecekti

Keçisini kontrol etmeyen giden adam hayatının şokunu yaşadı. Doğum yapan keçisinin çift başlı yavrusu görenler hayrete düşürdü.

Erkan Baş’tan tutuklamaya tepki: ‘Fatih Altaylı’nın suçu Saray’a muhalefet etmek’

TİP lideri Erkan Baş, gazeteci Fatih Altaylı’nın tutuklanmasının nedeninin “Saray’a muhalefet etmek” olduğunu söyledi, karara tepki gösterdi.

Adalet Bakanı Tunç’tan Fatih Altaylı’ya: Kara propaganda kesinlikle kabul edilemez

YouTuber Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan tehdit içerikli sözler sarf ettiği gerekçesiyle tutuklandı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “ömür boyu başkanlık” şeklindeki, tamamen uydurulan asılsız bir iddia üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “diktatör” iftirasında bulunulmasının, tarihi gerçeklikten uzak, yalan ve yanlış örneklerle hakaret ve şiddet çağrısı içeren bir kara propaganda yapılmasının kesinlikle kabul edilemeyeceğini belirtti.

AKP’nin zengin ettiği müteahhit AKP’yi tehdit etti

Meclis’te tartışmalara neden olan ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda kabul edilen ‘zeytinlik’ teklifinin altından AKP’li patronların mektubu çıktı. AKP döneminde servetini büyüten patronların mektupta “Zeytinlik alanlar bize verilmezse elektrik üretimini durduracağız” tehdidine başvurduğu görüldü.

Atatürk portresi önünde skandal poz: Yabancı uyruklu üç öğrenci hakkında soruşturma başlatıldı

Seferihisar Uluslararası İmam Hatip Lisesi’ndeki bir sınıfta Atatürk portresi önünde uygunsuz el hareketiyle poz veren yabancı uyruklu üç kız öğrenci hakkında soruşturma başlatıldı.