Hatay Serinyol’da su dağıtım kapasitesi artırıldı

Hatay Serinyol Mahallesi’nde Su Dağıtım Kapasitesi Artırıldı

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), vatandaşların içme ve kullanma suyuna kesintisiz ve sağlıklı bir şekilde ulaşabilmesi amacıyla bakım onarım çalışmalarını sürdürüyor. HBB Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), içme ve kullanma suyunun depolardan hatlara iletildiği terfi noktaları ile kuyulardaki elektrik sistemlerinde başlattığı bakım, onarım ve yenileme çalışmalarına devam ediyor.

Ekipler, Antakya Serinyol Mahallesi içme suyu tesisinde 11 adet dalgıç pompa ve 3 adet yatay milli pompanın bakım onarımını tamamlayıp yeniden devreye aldı. Saniyede 200 litre su dağıtımı yapabilen tesis çalışmaların ardından dağıtım kapasitesi saniyede 450 litreye yükseltildi.

Yetkililer, içme suyu iletimini sağlayan tesislerde işleyişin aksamaması adına yüksek gerilim hatlarında rutin bir şekilde devam eden çalışmalara paralel olarak elektrik panoları, jeneratör, pompa ve haberleşme sistemlerinin de bakım onarımın yapıldığını ve mobil ekiplerin gece gündüz sahada hizmet verdiğini belirtti.

Related Posts

Kütahya’da iki otomobil çarpıştı: Bir yaralı

Kütahya’da iki otomobilin çarpıştığı kazada bir kişi yaralandı.

İsrailli rehine yakınlarından eylem çağrısı: “Savaş bitmeli, esirler geri getirilmeli”

Hamas’ın elindeki İsrailli esirlerin aileleri yakınlarının toplu halde geri getirilmesi için eylem çağrısında bulunurken, muhalefetten de savaşın bitmesi ve esirlerin geri getirilmesi çağrısı yapıldı.

Ceyhan Nehri’nde ceset bulundu

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesindeki Ceyhan Nehri’nde 42 yaşındaki Ahmet Azal’ın cansız bedeni bulundu.

Eşi Gözdem Ongun da gözaltına alınmıştı… Murat Ongun’dan ilk açıklama: ‘Hani eşler, çocuklar kutsaldı?’

İBB soruşturmasının 2. dalgası kapsamında gözaltına alınanlar arasında Murat Ongun’un eşi Gözdem Ongun da yer aldı. Sosyal medyadan dostlarına seslenen Ongun, “Babaları cezaevinde, anneleri nezarethanede olan çocuklarımı yalnız bırakmayın” dedi.

Kilosu bin liradan alıcı buluyor: Yazın habercisinde hasat başladı

Antalya’nın Gazipaşa ilçesi Çile Mahallesi’nde yazın habercisi kirazın hasadına başlandı. Sezonun ilk kiraz hasadını gerçekleştiren üretici Erdoğan Bulut, cristobalina cinsi kirazın kilosunun 1.000 TL’den alıcı bulduğunu ifade etti.

Ticaret Bakanlığından deprem çantası ve çadırı denetimi

İlkyardım çantası, deprem çadırı ve çantası gibi malzemelerde fahiş fiyat artışı yapıldığına dair şikayetler üzerine Ticaret Bakanlığı ekipleri bu ürünlerin satışını gerçekleştiren işletmeler nezdinde denetimler gerçekleşti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir