Fener Rum Patrikhanesi’nden açıklama: Erdoğan’dan, Suriye’deki tüm azınlıkların güvenliğinin sağlanması istendi

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Erdoğan’dan Suriye’deki Azınlıkların Güvenliği İçin Destek İstedi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilen Fener Rum Patriği Bartholomeos’un, Suriye’deki tüm azınlıkların güvenliğinin sağlanması konusunda Erdoğan’dan desteğini rica ettiği açıklandı.

Patrikhaneden yapılan açıklamada, Patrik Bartholomeos’un Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ziyaret ettiği ve görüşmenin yaklaşık yarım saat sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, Patrik Bartholomeos’un, Suriye’deki Hristiyanların durumunu ve Antakya Patrikliği ile olan tarihi bağlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuştuğu ve Suriye’deki tüm azınlıkların güvenliğinin sağlanması için destek talep ettiği kaydedildi.

Bartholomeos’un, Heybeliada Ruhban Okulu’nun yeniden açılması konusundaki çalışmalara başlanmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ettiği ve işlemlerin hızlandırılması konusunda yardım talebinde bulunduğu açıklamada belirtildi.

Açıklamada ayrıca, görüşmede 2025’te 1700’üncü yıl dönümü kutlanacak Birinci İznik Konsili’nin gündeme geldiği ve Papa Franciscus’un Türkiye’ye yapacağı ziyaretin detaylarının konuşulduğu bilgisine yer verildi.

Kabulde, Patrik Bartholomeos’a Kadıköy Rum Ortodoks Metropoliti Emmanuel Adamakis ve Rum cemaatinin önde gelen isimlerinden Laki Vingas’ın eşlik ettiği bildirildi. (AA)

Related Posts

Akhisar Belediye Başkanı Ekrem Kayserili oldu

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun vefat eden Ferdi Zeyrek’in yerine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından Akhisar Belediye Başkanı Ekrem Kayserili oldu.

Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ndeki skandala karışanlar adliyede

Sağlık Bakanlığı’nın bıçak parası adı altında para toplayanlara yönelik soruşturması sonrası aralarında bir profesör, bir doçent, üç doktorun da olduğu 11 kişi gözaltına alınmıştı.

Skandal görüntüler sonrası harekete geçildi: 2 işletmeye daha kilit vuruldu

Muğla Marmaris’te skandalların yaşandığı eğlence mekanlarına yönelik devam eden denetimler sonucu, iki işletme daha kapatıldı.

Trump’tan Fed Başkanı Powell’a hakaret

ABD Başkanı Donald Trump, Fed Başkanı Jerome Powell’a ağır eleştirilerde bulunarak faiz oranlarının ‘2,5 puan daha düşük’ olması gerektiğini savundu.

Türkiye’nin çevresi ateş çemberi: 35 yıldır çatışmalar bitmedi… Avrupa’dan Orta Doğu’ya bugüne kadar hangi savaşlar yaşandı?

İran ve İsrail arasındaki çatışma, Türkiye’nin çevresindeki krizlere bir yenisini ekledi. Türkiye’yi çevreleyen coğrafyada yıkım ve şiddetin dozu artarken, savaşlar sadece Orta Doğu’da değil, Kafkasya, Kuzey Afrika ve Avrupa’ya da yayıldı. İran-İsrail çatışması, Türkiye’nin çevresinde son 35 yılda yaşanan 15. kriz olarak kayıtlara geçti.

İran füzeleri hastaneye isabet etti

İran’dan İsrail’e füze saldırıları yeniden başladı. İran füzeleri hastaneye isabet etti.