Evin adresini değişti 10 yıl gençleşti

Dr. David Furman: Stres Dolu Şehir Hayatından Ormana Kaçtı

10 yıl önce Kaliforniya’nın stres dolu hayatından kaçan Dr. David Furman, vücudunun hızla yaşlandığını fark ederek radikal bir karar aldı. Şehir yaşamı nedeniyle sürekli migren atakları geçiren Dr. Furman’ın biyolojik yaşı 39 olmasına rağmen, vücudundaki iltihap düzeyleri 42 yaşındaki bir kişinin seviyesine ulaşmıştı.

Yaşadığı hayal kırıklığıyla birlikte Dr. Furman, ailesiyle birlikte Güney Kaliforniya’daki ormanlık alana taşınarak yeni ve sağlıklı bir yaşam başladı. San Gregorio’daki dere kenarında bulunan iki odalı kulübede plastik ürünler ve endüstriyel temizlik malzemeleri kullanmayan aile, modern yaşamın getirdiği riskleri en aza indirmeyi amaçlıyor.

Hergün akşam 19:30’da tüm elektronik cihazları kapatan ve mum ışığını tercih eden aile, teknolojik cihazlardan uzak durarak sağlıklı bir yaşam sürmeyi hedefliyor. Dr. Furman, “Ekran başında oturmak için evrimleşmedik” diyerek doğanın insanlar için en iyi yaşam alanı olduğunu vurguluyor.

Yapılan araştırmalar, aşırı ekran süresinin bilişsel işlevleri olumsuz etkilediğini, fiziksel aktiviteyi azalttığını, uyku kalitesini bozduğunu ve retina hücrelerine zarar verebileceğini göstermektedir. Özellikle genç yetişkinlerde ekran kullanımının hafıza, öğrenme ve ruh sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğu bilinmektedir. 2024 tarihli bir araştırma ise günde beş saatten fazla televizyon izleyen yetişkinlerin Parkinson gibi nörolojik hastalıklara yakalanma riskinin %28 oranında arttığını ortaya koymuştur.

Related Posts

Kendilerini general olarak tanıtan dolandırıcılar tutuklandı

Şanlıurfa’da merkezli 5 ilde düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerden 4’ü tutuklandı. Zanlıların kendilerini general’, ‘istihbarat görevlisi’ ve ‘üst düzey kamu görevlisi’ olarak tanıttıkları ortaya çıktı.

İran saldırısıyla sarsılan Katar uçaklarını Türkiye’ye yönlendirdi

İRAN’IN Katar’daki ABD üslerine yönelik füze saldırısı nedeniyle Avrupa’dan Katar’ın başkenti Doha’ya sefer yapan uçaklar, İstanbul ve Ankara’ya yönlendirildi. Katar Havayolları’nın 10 uçağı, İstanbul Havalimanı ve Esenboğa Havalimanı’na iniş yapmak üzere yön değiştirdi.

Devlet Bahçeli 5 aylık aranın ardından Meclis kürsüsüne dönüyor

Sağlık sorunları nedeniyle bir süredir siyasi gündemi evinden takip eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaklaşık 5 aylık aranın ardından yarın saat 10.45’te partisinin Grup Toplantısı’nda kürsüye çıkacak ve konuşma yapacak.

Ahıra girdiğinde 1 vücutta 2 kafa gördü! Oysa sadece keçisini kontrol edecekti

Keçisini kontrol etmeyen giden adam hayatının şokunu yaşadı. Doğum yapan keçisinin çift başlı yavrusu görenler hayrete düşürdü.

Erkan Baş’tan tutuklamaya tepki: ‘Fatih Altaylı’nın suçu Saray’a muhalefet etmek’

TİP lideri Erkan Baş, gazeteci Fatih Altaylı’nın tutuklanmasının nedeninin “Saray’a muhalefet etmek” olduğunu söyledi, karara tepki gösterdi.

Adalet Bakanı Tunç’tan Fatih Altaylı’ya: Kara propaganda kesinlikle kabul edilemez

YouTuber Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan tehdit içerikli sözler sarf ettiği gerekçesiyle tutuklandı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “ömür boyu başkanlık” şeklindeki, tamamen uydurulan asılsız bir iddia üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “diktatör” iftirasında bulunulmasının, tarihi gerçeklikten uzak, yalan ve yanlış örneklerle hakaret ve şiddet çağrısı içeren bir kara propaganda yapılmasının kesinlikle kabul edilemeyeceğini belirtti.