Emlak vergisi ödeme tarihleri 2025: Emlak vergisi ne kadar, ne zaman ödenir?

Arsa, Arazi ve Konut Sahiplerine Yeniden Değerleme Avantajı!

Arsa, arazi ve konut sahipleri, emlak vergisi ödemelerinde yeniden değerleme oranı sayesinde avantajlı konumda. Vergi ödemeleri, iki takside bölünerek ödenebileceği gibi tek seferde de tahsil edilebiliyor. Peki, emlak vergisi ne zaman ödenir ve oranı ne kadar?

Emlak Vergisi Ödeme Zamanı

Emlak vergisi ilk taksidi mart, nisan ve mayıs aylarının sonuna kadar yatırılmalıdır. İkinci taksitler ise kasım ayında ödenir.

Emlak Vergisi Oranları 2025 Yılı İçin

Hesaplanan vergi değerine göre, 2025 yılı için emlak vergisi tutarları şu şekilde olacak:

  • Büyükşehirlerde; mesken binde 2, iş yeri binde 4, arsa binde 6, arazi binde 2 oranında ödenir.
  • Diğer illerde; mesken binde 1, iş yeri binde 2, arsa binde 3, arazi binde 1 olarak tahsil edilir.

2024 yılı ve öncesinde bir meskene sahip olan bir bireyin ödeyeceği emlak vergisi tutarı hesaplaması ise şu şekildedir:

  • Konutun 2024 yılına ait emlak vergi değeri 700.000,00 TL
  • 2024 yılına ait yeniden değerleme oranının yarısı (%43,93/2=) – %21,965
  • Meskenin 2025 yılı emlak vergi değeri [1+(1×2)] 853.755,00 TL
  • Verginin tahakkukunda esas alınacak emlak vergisi değeri 853.000,00 TL olarak belirlenmiştir.

Emlak Vergisi Ödeme Yöntemleri

Mal sahipleri, emlak vergisi ödemelerini Gelir İdaresi Başkanlığı sitesi, e-Devlet, bankaların mobil uygulamaları veya internet bankacılığı aracılığıyla gerçekleştirebilirler. Ayrıca vergi dairelerine bizzat başvurarak da ödemelerini yapabilirler.

Related Posts

Babası Nedim Türkmen’i Kartalkaya faciasında kaybeden Pelin Türkmen mahkemede kardeşinin yardım çağrısını dinletti

Bolu Kartalkaya’da bulunan Grand Kartal Otel’de meydana gelen ve 78 kişinin yaşamını yitirdiği yangına ilişkin davanın yedinci gününde, eşini ve eşinin kızını kaybeden Menşure Kaplan Akişli, “Kültür ve Turizm Bakanı, bana göre oteller baronu, ETS Tur’un sahibi Mehmet Nuri Ersoy da en az otelin sahibi Halit Ergül kadar cezalandırılmalı” dedi. Yangında babası ve iki kardeşini kaybeden Pelin Türkmen ise kardeşi Yüce Ata’nın yangın sırasında gönderdiği yardım çağrısını içeren ses kaydını dinletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kızılcahamam’da toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan imzaladı! İşte Resmi Gazete’deki atamalar

Resmi Gazete’de yeni atamalar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yürürlüğe girdi. Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı Alirıza Özdemir görevden alındı. Yerine Esma Ersin atandı. Öte yandan yolsuzluk iddiaları ile hatırlanan Yunus Emre Vakfı mütevelli heyeti üyeliklerine de atamalar yapıldı

SÖZCÜ TV’ye destek için her gün 30 gazete dağıtıyor

RTÜK’ün SÖZCÜ TV’yi 10 gün süreyle ekran karartma cezası vermesine tepkiler sürerken, Erzurumlu iş insanı Adnan Atalay örnek bir dayanışma sergiliyor. Atalay, her gün 30 adet SÖZCÜ gazetesi alarak iş yerinde ücretsiz dağıtıyor.

Bahçe sulama kavgasında kan aktı: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Kırşehir’de bahçe sulama nedeniyle çıkan tartışmada 1 kişi yaşamın yitirdi, 1 kişi ağır yaralandı.

Piknik dönüşü facia! Otomobil uçuruma yuvarlandı, 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı

Adana Pozantı’da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini yitirdiği otomobil uçuruma yuvarlandı. Feci kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 1’i ağır 7 kişi yaralandı.