Bursa’da “Uludağ Enerji Zirvesi” başladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Demircan: Sakarya ve Gabar’da Üretim Artacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Zafer Demircan, Sakarya gaz sahasında günlük 8 milyon metreküp olan üretimi yakında 10 milyon metreküpe çıkaracaklarını bildirdi. Aynı şekilde, Gabar’da günlük 78 bin varil olan petrol üretimini de 100 bin varile yükselteceklerini açıkladı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Enerji Konseyi önderliğinde düzenlenen “Uludağ Enerji Zirvesi” Bursa Business School’da başladı. Zirvenin açılışında konuşan Demircan, Türkiye’nin enerji alanında önemli ilerlemeler kaydettiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 2053 yılına kadar net sıfır karbon ekonomisi hedefini belirlediklerini söyleyen Demircan, enerjide arz güvenliğini sağlamanın yanı sıra iklim değişikliğine karşı da önlem alınması gerektiğini ifade etti.

Enerji bağımsızlığının henüz tam anlamıyla sağlanamadığını belirten Demircan, Sakarya gaz sahasında artan üretim ve Gabar’daki petrol çıkarma çalışmalarıyla dışa bağımlılığı azaltacaklarını dile getirdi.

Fosil yakıtların maliyetinin alternatif kaynaklara göre yüksek olduğuna dikkat çeken Demircan, kömür üretimine yönelik teşviklerin yakın zamanda açıklanacağını belirtti. Ayrıca, nükleer enerji projeleri ve yenilenebilir enerji yatırımlarının Türkiye’nin enerji sektöründeki geleceği adına önemli olduğunu vurguladı.

Uludağ Enerji Zirvesi’nin açılışında konuşan diğer isimler de enerjinin ülkeler için stratejik bir öneme sahip olduğunu ve yeşil enerjinin artık kaçınılmaz bir gereklilik haline geldiğini ifade ettiler. Zirve, yerli teknoloji, mega enerji yatırımları, finansal dönüşüm, fosil yakıtlarda dönüşüm stratejisi gibi konuları içeren panel ve konuşmalara ev sahipliği yapacak.

Kaynak: Kilis Eğitim

Related Posts

Microsoft’tan Çin yapay zekası DeepSeek’e yasak

Microsoft, Çin merkezli yapay zeka uygulaması DeepSeek’i çalışanlarına yasakladı.

iPhone ya da Samsung değil: İspanya’daki elektrik kesintisinden sağ kurtulan tek telefonlar bunlar!

28 Nisan’daki yaygın elektrik kesintisinde iPhone ve Samsung suskun kalırken, yılların 2G telefonları sinyalini koruyarak acil iletişimi sürdürdü; düşük enerji tüketimi ve basit altyapısıyla “modası geçmiş” bu cihazlar, tam da kritik anda hayat kurtardı.

Türkiye’nin sosyal medya tablosu: O uygulama 58.4 milyon kişi ile zirvede

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’deki internet ve sosyal medya kullanımına dair çarpıcı verileri paylaştı. “Dijital 2025 Türkiye Raporu”na dayandırdığı açıklamasında, sosyal medya kullanıcı sayısının 58,5 milyona yükseldiğini belirtti.

Steam’de Mortal Kombat oyunlarına yüzde 90’a varan indirim

Steam’de Mortal Kombat oyunlarına yüzde 90’a varan bir indirim yapıldı.

Spotify’dan yeni özellik: İstenmeyen şarkılara 30 günlük erteleme

Spotify’dan yeni özellik: İstenmeyen şarkılara 30 günlük erteleme

WhatsApp’a yapay zekalı özet geliyor

Facebook ve WhatsApp’ın sahibi Meta, Private Processing adlı yeni teknolojisiyle yapay zekâ destekli özellikleri tam gizlilikle sunmayı hedefliyor. Bu sistem sayesinde kullanıcı mesajlarına ne Meta ne de WhatsApp erişebilecek; tüm işlemler güvenli ve şifreli bir ortamda gerçekleşecek.Bu doğrultuda, WhatsApp’ın Android için yayınladığı 2.25.15.12 beta sürümünde dikkat çeken yeni bir özellik ortaya çıktı: mesajların özel olarak özetlenmesi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir