Yerli ve yabancı turistlerin gözdesi Çamlıhemşin ilçesindeki Ayder yaylasında yaz dönemi hareketliliği yaşanıyor.
Özellikle Arap turistlerin ağır ilgi gösterdiği yaylada; otel, pansiyon ve bungolavlarda yer kalmadı, yollarda uzun araç kuyrukları oluştu. Yaylada tabiat yürüyüşü yapanlar serin havanın keyfini çıkardı.
“Araplardan ağır ilgi var”
Yaylada restoran işletmecisi Mustafa Memoğlu, pandemi hasebiyle 2 yıldır boş kaldıklarını hatırlatarak, “Bu yıl turizmde bir patlama yaşıyoruz. Yabancı turistlerden bilhassa Araplardan ağır talep var. Bu süper doğayı gören Araplar hayran kalıyorlar. Havaların da hoş gitmesi ile ağustos ayında tam dolulukla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.” dedi.
“Buralar bizim dikkatimizi çekiyor”
DHA’ya konuşan Kuveytli Rabbi Al Murtaza, “Ben her yıl Türkiye’ye geliyorum. 1 aydır Türkiye’deyim. Şu an Rize’de tabiat çok hoş, her yer yemyeşil. Bizim memleketimizden farklı olarak her yer yemyeşil, yüksek doruklar var, sular şahane. O yüzden de buralar bizim dikkatimizi çekiyor.” diye konuştu.
“Çok misafirperver davranıyorlar”
3 yıldır Türkiye’de olduğunu söyleyen Yemenli Elyas Mustafa da “Türkiye’de okuyorum, yazları da turizm kesiminde çalışıyorum. Karadeniz bilhassa de Ayder çok hoş. Türkler yeterli beşerler, bizlere çok misafirperver davranıyorlar. Burada olmaktan çok memnunuz.” tabirlerini kullandı.