AKP’lilerin Şahintepe Barınma Hakkı Meclisi’ndekilere saldırdığı iddia edilmişti: Olay yargıya taşındı

Şahintepe Barınma Hakkı Meclisi, Başakşehir Belediyesi Meclisi Üyelerini Yargıya Taşıdı

Şahintepe Barınma Hakkı Meclisi, Başakşehir Belediyesi Meclisi’nin AKP’li üyelerinin kendilerine 9 Ocak’ta saldırdığı iddialarını yargıya taşıdı. Saldırıya uğradığını öne süren 6 yurttaş, Küçükçekmece Adliyesi’ne giderek saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Şahintepe Mahalleli, Alım-Satım Yetkisine İtiraz Ettikleri İçin Saldırıya Uğradı

BirGün’den Ebru Çelik’in haberine göre; İstanbul Başakşehir’de bulunan Şahintepe’de 42 ada hakkında çıkarılan alım-satım yetkisine ilçe belediye meclisinde itiraz ettikleri için 9 Ocak’ta saldırıya uğrayan mahalleli bugün sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu öncesinde Şahintepe halkı adliye önünde açıklama yaptı. Barınma Hakkı Meclisi adına açıklamayı okuyan Nagihan Kampçı, “Bu saldırı sadece halkın iradesine değil, insanlık onuruna yapılmış alçakça bir saldırıdır. Mahalle sahipsiz olmadığı gibi Belediye Meclisi de sizin babanızın çiftliği değil. Mahalledeki işbirlikçi Takım Elbiseli tayfanızla başımıza yeniden çorap örmenize müsaade etmeyeceğiz. Mahkeme kararlarını size uygulatacağız” dedi.

Rant hırsı ve zorbalığa karşı Şahintepe halkının mücadelesinin süreceğini belirten Kampçı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Unutmayın ki Şahintepe halkı, çocukları ve kendi gelecekleri için rant hırsınızdan ve öfkenizden korkmuyor. Misliyle karşılığını vererek mahallemizi koruyacağız. Hakkımızı çiğneyenleri, halka yumruk sallayanları ve küfür edenleri tek tek yargı önüne çıkararak adaletin sağlanması için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.”

Belediye Başkanı ve Yardımcısı Tarafından Sözlü ve Fiziksel Saldırı Gerçekleşti

Şahintepe Barınma Hakkı Meclisi üyelerinden Cafer Aydınlık, toplantı sonrasında Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Melik’e yönelik olarak, “Hırsızsınız. Ne mahkeme kararı tanıyorsunuz ne de insanlık biliyorsunuz. Yine dava açıp yetki devrinizi iptal ettireceğiz” şeklinde tepki gösterdi. Aydınlık’ın sözlerinin ardından Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Melik, Özel Kalem Müdürü Fatih Toraman ve isimleri tespit edilemeyen Belediye Meclis üyeleri tarafından Şahintepe halkına sözlü ve fiziksel saldırı gerçekleşmişti.


“Marmara Denizi’ni Kurtarmak İçin 1 Milyar Dolar Gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk Anlatıyor

Related Posts

Müsavat Dervişoğlu: Çay ilçemizin en güzel caddesinden birinin adı Talat Paşa Caddesi olarak değiştiriliyor

Müsavat Dervişoğlu: Çay ilçemizin en güzel caddesinden birinin adı Talat Paşa Caddesi olarak değiştiriliyor

Bakan Kurum: “300 bininci konutumuzun anahtarını Malatya’da teslim edeceğiz”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya kent merkezinde yapımı süren Bakırcılar Çarşısı’nı ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.

Nereden nereye! Alper Potuk, Türkiye’ye döndü, işte yeni takımı

Son olarak Makedon ekibi Gostivar’da forma giyen Alper Potuk, Türkiye’ye dönüyor. Süper Lig’deki Eskişehirspor, Fenerbahçe, Ankaragücü ve Çaykur Rizespor’dan sonra Kuzey Makedonya’da futbol hayatına devam eden Potuk, 2. Lig ekiplerinden Şanlıurfaspor ile anlaştı. 34 yaşındaki tecrübeli futbolcunun kısa süre içinde resmi sözleşmeye imza atması bekleniyor.

Keçiören’de Şiddetli Sel Felaketi

Ankara’da sağanak sonrası evin duvarı yıkılan Asuman Peker, kızıyla birlikte selde sürüklendi.

Çeşme’de baltalı dehşet: 1 ölü

İzmir’in Çeşme ilçesinde bir sitenin eski görevlisi S.Ş., kendisinin yerine işe alınan Soner Boztepe’yi baltayla başına vurarak öldürdü. Olayın ardından evinin yakınında yakalanıp, gözaltına alınan S.Ş., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Melih Mahmutoğlu’nun Sözleşmesi Uzatıldı

Fenerbahçe, kaptanı Melih Mahmutoğlu ile 1 yıllık sözleşme uzattı. Yeni sezon için hazır.