Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Eyüp Sultan Camii’nde Teravih Namazı Kıldırdı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul Eyüp Sultan Camii’nde teravih namazı kıldırdı ve cemaate hitap etti. Başkan Erbaş, cemaate yaptığı konuşmada, “Ey nefsini kötülüklerden arınmış kişi Rabbine dön. Sen Rabbinden razı, Rabbinde senden razı. Razı olduğum kullarım arasına katıl ve cennetime gir” ayet-i kerimesini hatırlattı.
Erbaş ayrıca, “Allah’ın rızasına bu mübarek ramazan günlerinde ibadetlerimizi huşu içerisinde yaparak, oruçlarımızı huşu içinde tutarak, teravih namazımızı ve 5 vakit namazımızı huşu içinde kılarak, zekatlarımızı, fitrelerimizi, sadakalarımızı vererek, hayır hasenatımızı yaparak, Kur’an okuyarak ulaşacağız. Rabbimiz Kur’an’da bize böyle bir yol gösteriyor” şeklinde konuştu.
“Nefes Alıp Verebilirken Kulluğumuzu İyi Yapalım”
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ramazan ayında kazanılanların diğer aylarda da yerine getirilmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Rabbimizin yolundan ayrılmayalım. Ömrümüzün ne zaman tükeneceğini bilmiyoruz. Nefes alıp verebilirken kulluğumuzu iyi yapalım” dedi.
Erbaş, bu seneki Ramazan temasını ‘İyilik Ayı Ramazan’ olarak belirterek, “Ailemize çocuğumuza, eşimize, dostumuza, akrabalarımıza her zaman iyilik yapmalarını tavsiye edelim. Allah’ın emirlerini onlara tebliğ edelim. İslam’ı tebliğ etmek Peygamber Efendimizin bizlere bir nasihatidir” şeklinde konuştu.
“Hayat Rehberi Olan Kur’an-ı Kerim’e Göre Yaşamaya Çalışalım”
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Peygamber Efendimizin Veda Hutbesinde ümmetine Kur’an-ı Kerim ve sünnetini emanet bıraktığını hatırlatarak, “Allah’ın kitabını bilmeyenler öğrensin, öğrenenler okusun ve anlamaya çalışsın. Hayat rehberi olan Kur’an-ı Kerim’e göre yaşamaya çalışalım. Peygamber Efendimizin sünneti seniyyesine göre yaşayalım. Sırat-ı müstakimden ayrılmayalım” ifadelerini kullandı. – İSTANBUL
More Stories
Sırrı Süreyya Önder’in Meclis’teki İmamoğlu protestosu sırasında verdiği karar bomba
Amasya’da Bıçaklı Cinayet: 17 Yaşındaki Şüpheli Tutuklandı
Tanınmak hiçbir şeydir, itibar ve ikna her şey…